پروژه شهر هوشمند مکه 

بیت‌الله (مدينة الله) تجلی‌گاه شکوه و عظمت متعالی.

خانه خدا باید بنایی سراسر جلال باشد؛ باید مظهر شکوهی متعالی و فراتر از تصور باشد. سازه‌ای با عمارت‌های باشکوه و ستون‌های سر به فلک کشیده‌ای که آسمان را در آغوش می‌کشند.
مکه باید به معنای واقعی کلمه به “شهر خدا” بدل شود؛
کلان‌ شهری الهی و نمادین، در امتداد مفهوم والای “خانه خانواده ابراهیم”   (Abrahamic Family House)

در قلب این شهر، باید کلیسایی با عظمتِ کلیساهای مدرن آمریکا (Megachurches) و Synagoge به شکوهیِ Basilica of Our Lady of Guadalupe بنا شود.

شهری که در آن، سنت با آینده پیوند می‌خورد؛ مجهز به پیشرفته‌ترین سامانه‌های امنیتی جهان، خدمات شهری هوشمند، شبکه‌های ارتباطی و اطلاعاتی یکپارچه، و مراکز آموزشی تراز اول که همگی در بستر فناوری‌های صوتی و تصویری حیرت‌انگیز جان می‌گیرند.

شکوه، اقتدار و جلوه این شهر باید بسیار فراتر از زیارتگاه‌ها و قبور مطهر اهل بیت باشد.

زائر باید در برابر عظمتش، خود را ذره‌ای ناچیز ببیند و همزمان، غرق در حس آرامش، صمیمیت و امنیتی بی‌کران شود. 
شهری با درهای همیشه باز، آغوشی همواره گشوده، بدون محدودیت و پذیرا برای همه بازدیدکنندگان از سراسر جهان.
 
آزاد و بی‌مرز برای تمام انسان‌ها، در تمام زمان‌ها.

برج سلطنتی ساعت در مکه

برج ساعت مکه که با نام ابراج البیت نیز شناخته می‌شود، در شهر مکه و نزدیک مسجد الحرام واقع شده و مجموعه‌ای از ۷ برج است. این برج شامل چندین هتل لوکس و یک مرکز خرید، یک سالن کنفرانس، یک موزه، یک پارکینگ بزرگ و یک مسجد عظیم با ظرفیت ۱۰ هزار نفر است. همچنین شامل یک موزه در طبقه چهارم و یک رصدخانه بزرگ در طبقه بالای برج است. در بالای این سازه یک ساعت بزرگ قرار دارد که قطر هر ضلع آن ۴۶ متر است.

ارتفاع: ۶۰۱ متر
مساحت: ۱۵۰۰.۰۰۰متر مربع
تعداد طبقات: ۱۲۰

قطار سریع‌السیر مکه، مدینه (شرکت راه‌آهن اسپانیایی تالگو)
این قطار شهرهای مکه، مدینه و جده را به هم متصل می‌کند.
در طول موسم حج سالانه، تعداد این قطارها به بیش از ۱۴۰ قطار افزایش خواهد یافت

Makkah Smart City Megaproject

عربستان سعودی در حال برنامه‌ریزی یک پروژه توسعه عظیم برای دروازه ملک سلمان، واقع در قلب مکه و در مجاورت مسجدالحرام است 

این پروژه که «دروازه ملک سلمان» نام دارد، شامل ساخت نمازخانه‌های جدید، واحدهای مسکونی، هتل‌ها و مراکز خرید است که مساحتی بیش از ۱۲ میلیون متر مربع را پوشش می‌دهد.

 

Future Mecca
King Salman Gate Master Plan
King Salman Gate
سعی بین صفا و مروه

رسولى ميگه:

کوه صفا در واقع به آن معنا کوه نیست. انتهای سالن فقط یک تپه کوچک سنگى در زیر مسجدالحرام است. بنابران زياد به دل نگير.
کل مسیر مسطح و کاملاً سرپوشیده و مجهزبه تهویه مطبوع مدرن و خنک‌کننده مصنوعی است.

غار حرا

غار حرا در واقع غار نیست. چندین سنگ بزرگ روی هم افتاده و حفره‌ای ایجاد کرده که می‌تواند یک یا به زحمت دو نفر را در خود جای دهد.
برای رسیدن به غار، باید از حدود ۱۴۵۰ پله بالا بروید. پله‌ها ناهموار و با ارتفاع‌های مختلف هستند. در طول مسیر، با گداها و دستفروش‌های زیادی روبرو خواهید شد.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*